
بررسی وضعیت و جایگاه سیستم های تبلیغات موبایلی در داخل کشور (قسمت اول)
سیستمهای تبلیغات موبایلی در خارج مرزهای کشور در عرضه تبلیغات و بازاریابی محصولات جای خود را پیداکردهاند. شرکتهای بزرگ ارائهکننده خدمات و محصولات چند سالی است که تبلیغات از طریق موبایل را در دستور کار بازاریابی و گسترش بازار خود قرار دادهاند. این در حالی است که در داخل کشور به دلایلی که در ادامه بررسی میکنیم، تبلیغات از طریق موبایل بهاندازه تبلیغات در دیگر بسترهای تبلیغاتی موفقیت و بازده نداشته است.
دلایل اصلی رشد کم بستر تبلیغات موبایلی میتوان به صورت زیر لیست کرد:
۱) وجود بسترهای رقیب در حوزه مجازی برای تبلیغات (مانند تلگرام و اینستاگرام). آمار مربوط به استفاده کاربران این دو اپلیکیشن در سراسر دینا نشان میدهد، ایرانیان توجه ویژهای به این دو اپلیکیشن داشتهاند. در حال حاضر ساختارهای تبلیغاتی با نفوذ بالا در این شبکههای اجتماعی شکل گرفته است. این مسئله بر رشد تبلیغات موبایلی اثر منفی گذاشته است، چراکه بیشتر تبلیغ دهندگان ترجیح میدهند به جای استفاده از تبلیغات موبایلی، تبلیغات در اینستاگرام و کانالهای تلگرامی را به کار گیرند.
۲) عدم وجود تنوع در تبلیغات موبایلی
درحالیکه در سراسر دنیا، تبلیغات موبایلی به بلوغ رسیدهاند و انواع طرحها و فرمتهای تبلیغات موبایلی مانند ویدئوی، پوش نوتیفیشکن، اسپلش اسکرین، آیکن و … ارائه میشود. در داخل کشور این تنوع بسیار محدود است. بهاینترتیب تبلیغ دهندگان تنها با چند گزینه محدود مانند تبلیغات بنری و ویدئوی روبرو هستند. مطمئناً وجود تنوع در طرحها جذابیت تبلیغات موبایلی را برای تبلیغ دهندگان بالاتر میرود. وضعیت کنونی به گونه ایست که عملاً از دید تبلیغ دهندگان تبلیغات موبایلی برابر با تبلیغات در وب سایتها است.
۳) عدم ارائه سرویسهای مشاورهای توسط ارائهکنندگان تبلیغات موبایلی
از دلایل اصلی عدم بازده بالای تبلیغات موبایلی در ایران میتوان به پایین بودن دقت در ساخت کمپینهای تبلیغاتی موبایلی اشاره کرد. تبلیغات موبایلی در داخل کشور به دلیل کیفیت پایین بنرهای تبلیغاتی و با هدفگیریهای نامناسب تبلیغاتی نتوانسته است بازده تبلیغاتی بالایی داشته باشد. این نقص را بیشتر باید متوجه ارائهکنندگان سرویسهای تبلیغاتی دانست.
ثبت نظر